Mé oblíbené zdroje informací na téma:

Vaření

Tamar Adler - An Everlasting Meal

Tamar Adler - An Everlasting Meal

ENG. Kniha.

Má nejoblíbenější kniha o vaření, která zcela ovlivnila způsob, jak o něm přemýšlím. Nejedná se o soubor receptů, ale o filozofickou úvahu o tom, jak vařit jednoduše, hospodárně (finančně i časově) a beze zbytků. Tamar Adler popisuje vaření jako nepřetržitý proces, který je součástí každodenního života, kdy neustále využíváme to, co nám zbylo od minule, spolu se surovinami, které máme zrovna k dispozici.

Odkazy:

Mary's Nest

Mary's Nest

ENG. YouTube. Knihy. Blog.

Mary Bryant Shrader se věnuje popularizaci tradičních postupů při vaření, a to zejména (ale zdaleka ne jen) vývarům, kváskovému pečivu a kvašení zeleniny. Známý je především její YouTube kanál, ale je také autorkou (prozatím) dvou knih, v nichž svůj přístup shrnuje.

Odkazy:

Pro Home Cooks

Pro Home Cooks

ENG. YouTube.

Mike Greenfield na svém YouTube kanále ukazuje, že v domácích podmínkách můžeme vařit chutně a zdravě, a zároveň levně a jednoduše. Neuznává recepty a přesné instrukce. Místo toho klade důraz na důkladné pochopení kulinářských technik a principů a schopnost improvizace. Mezi jeho nejlepší materiál patří videa o kváskovém pečivu, kvašení zeleniny, asijské kuchyni, rychlých a jednoduchých večeřích.

Odkazy:

(Cook Well w/) Ethan Chlebowski

(Cook Well w/) Ethan Chlebowski

ENG. YouTube.

Kanál Ethana Chlebowského a jeho přístup k vaření je hodně podobný Pro Home Cooks. Zdravě, chutně, jednoduše, efektivně. Ethanův styl je ale hodně precizní a strukturovaný. Na jeho YouTube je k dispozici nespočet užitečných videí, ať už konkretní recepty všech možných stylů nebo detailní informace o surovinách a kulinářských technikách.

Odkazy:

Farmhouse on Boone

Farmhouse on Boone

ENG. YouTube.

TODO

Odkazy: